Az olyan járműveknek, mint a terepjáró, vagyis, amiket nem városban való közlekedésre terveztek, egészen másfajta körülményeknek kell megfelelniük. Abszolút logikus, hogy másféle kiegészítőkre van szükség egy dombos, köves, saras terepen, mint az aszfaltozott utakon. A terepjárók persze önmagukban is sokkal strapabíróbb szerkezetek, ám számtalan kiegészítőt vásárolhatunk hozzájuk pluszban, amik extrémebb körülmények közötti használatra is alkalmassá teszik őket. Ide tartozik a haspáncél is.

A haspáncél arra szolgál, hogy megvédje a terepjáró alsó felét a kövek, sziklák, illetve a fagyott talaj okozta sérülésektől. Egyenetlen talajon az autó legsérülékenyebb része az alja, ezért érdemes egy plusz védelmet adó, erős haspáncélt beszerezni, ami segít megelőzni a komolyabb sérüléseket. További előnye, hogy egy egyenes, nagy teherbírású haspáncél sokkal jobban tud csúszni a talaj tetején, amennyiben a jármű alja leért.

És, hogy milyet válasszunk? Az anyagot tekintve acél és alumínium létezik, ha tehetjük, az utóbbit érdemes választani. Az acél sokkal nehezebb és hajlamos korrodálódni is, kevésbé tartós. A 6 mm-es duralumíniumból készült haspáncél ezzel szemben élhajlított, ahol szükséges, hegesztett kivitelű. Jelentősen könnyebb, mint az acél termékek, de erősebb és tartósabb is. Nagyon nagy előnye még, hogy nem rozsdásodik, illetve, hogy gyári kialakítású pontokon szerelhető, nem kell módosítani semmilyen mértékben az autó alvázán. Felületkezelésük nincsen, viszont átfesthetőek. Az alumínium haspáncélok egyetlen hátránya, hogy drágábbak, mint az acélból készültek, ám még így is megéri beruházni, ha elérhető ez a típus is az autóhoz. A hosszabb élettartam miatt garantáltan visszahozza az árát, és biztosak lehetünk benne, hogy nem sérülhet meg jármű alváza.

Szeretne haspáncélt vásárolni terepjárójához? Vegye fel velünk a kapcsolatot honlapunkon megadott elérhetőségeinken! Széles termékválasztékkal várjuk, és ha kérdése van vagy további tájékoztatást szeretne kérni termékeinkről, szívesen segítünk mindenben!

Share This
X