Ideális körülmények között egy személyautó tud ugyan menni földúton is, azonban mivel nem oda lett tervezve, könnyen elakadhat már kisebb sárban is vagy megsérülhet egy kő vagy szikla által. Az ilyen, nehezebb körülmények közé a terepjárók vannak tervezve, amiknek minden alkatrésze azt hivatott segíteni, hogy a jármű ne akadjon el, és sérülésmentesen ki tudjon jutni mindenhonnan. Azonban előfordul, hogy még egy terepjáró számára is nehézséget okoznak a környezeti feltételek. Az ilyen esetekre is léteznek viszont olyan plusz alkatrészek, kiegészítők, melyeknek segítségével a jármű könnyebben veszi majd az akadályokat. Ilyen például a snorkel.

A snorkel tulajdonképpen egy „légzőcső”, más néven légbeszívónak is hívják. A jármű szélvédője mellett fut végig, természetesen a kilátást nem befolyásolva. Arra a célra szolgál, hogy megelőzze, hogy víz jusson a motorba. Ugyanis, ha mély vízbe hajtunk az autóval, és a motor vizet szív fel, az teljesen tönkre is megy. A snorkel akkor is jól jön, ha csak egy nagyobb pocsolyán kell áthajtani, hiszen a felfröccsenő víz könnyen súlyos problémákat okozhat.

A víz motorba való megakadályozásán túl a snorkelnek abban is fontos szerepe van, hogy a jármű így nem szív be olyan sok port, hiszen a talajszinttől sokkal feljebbről megy bele a levegő. Ez hosszú távon minden alkatrésznek és ezáltal terepjáró tulajdonosnak is a javára szolgál.

A kínálatunkban található snorkelek maximálisan el tudják végezni a feladatukat, masszívak, strapabíróak. Ha nálunk vásárol, biztos lehet benne, hogy hosszú távú megoldást kap a terepjárója motorjának szárazon tartásához. Termékeinket ugyanakkor igyekszünk elérhető áron kínálni, ezért, amennyiben ilyen kiegészítőre van szüksége, bátran keressen fel minket!

Amennyiben snorkelekkel kapcsolatos kérdése van, tapasztalt kollégáink szívesen segítenek megadott elérhetőségeink bármelyikén. Forduljon hozzánk bizalommal, vásároljon terepjáró alkatrészeket megbízható forrásból!

Share This
X